"East Metal" sākts tiesiskās aizsardzības process

Rīga, 4.sept., LETA. Metāla konstrukciju ražošanas uzņēmuma SIA "East Metal" vadība iesniegusi pieteikumu tiesiskās aizsardzības procesam (TAP) Latvijā, kurš uzņēmumam tika pasludināts trešdien, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji. 

Turpmāk uzņēmuma primārais uzdevums ir fokusēties uz uzņēmuma darbības atjaunošanu.

"East Metal" sarežģītā struktūra un saistība ar grupas uzņēmumiem ietekmēja uzņēmuma darbību pēdējās divās nedēļās, skaidro uzņēmuma pārstāvji. Dānijas uzņēmuma "East Metal Trade" sāktā bankrota procedūra tiešā veidā ietekmēja "East Metal" darbību, jo tika pārtraukta uzņēmuma normāla darbība un pasludināta dīkstāve.

Minētajā periodā noticis intensīvs darbs, lai panāktu uzņēmumam iespējami labāko atrisinājumu šajā situācijā. Šobrīd primāri svarīgākie pirmie soļi ir maksimāli ātri atjaunot uzņēmuma darbību, kā arī samazināt zaudējumus klientiem, piegādātājiem un darbiniekiem, skaidro "East Metal" pārstāvji.

Jau ziņots, ka "East Metal" ražotnēs Daugavpilī un Dobelē, kurās strādā ap 500 cilvēku, ir dīkstāve.

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš aģentūrai LETA sacīja, ka komunikācija ar uzņēmuma vadību ir sarežģīta. Lai sazinātos ar akcionāriem Dānijā, pašvaldība ir lūgusi arī Dānijas vēstniecības atbalstu.

Zināms, ka ražotnē ir dīkstāve, taču plašākas informācijas pašvaldībai nav.

Arī Dobeles novada pašvaldībai zināms, ka ražotnes darbinieki atrodas dīkstāvē, taču plašāka informācija nav pieejama.

Kā vēstīts, Daugavpils pašvaldība iepriekš norādīja, ka gaida oficiālu informāciju par "East Metal" turpmāko darbību. "Uzņēmumā strādā vairāk nekā 250 darbinieku. Jebkuras darba vietas zaudēšana vai uzņēmuma darbības pārtraukšana ir traģēdija. Šobrīd gan sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA), gan arī ar "East Metal" attiecīgā līmeņa vadības darbiniekiem sarunās tiek mēģināts panākt, lai uzņēmums savu darbību atjaunotu un Daugavpilī attīstītos," iepriekš apgalvoja Elksniņš.

"East Metal" vadība aģentūru LETA informēja, ka patlaban tiek meklēts risinājums, lai uzņēmums turpinātu darbību un nodrošinātu darba vietas Latvijā.

Savukārt NVA pārstāvji uz aģentūras LETA jautājumu, vai "East Metal" nav pieteikusi kolektīvo atlaišanu, atbildēja, ka par kolektīvo atlaišanu konkrētajos uzņēmumos jājautā šo uzņēmumu pārstāvjiem, jo uzņēmumi informāciju par kolektīvo atlaišanu var vērtēt kā neizpaužamu saimnieciska rakstura informāciju jeb komercnoslēpumu.

Metāla konstrukciju ražotāja "East Metal" apgrozījums pagājušajā gadā bija 57,865 miljoni eiro, kas ir par 2,6% mazāk nekā 2022.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 34% - līdz 1,085 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"East Metal" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 604 716 eiro. "East Metal" ir Dānijas uzņēmuma "East Metal Holding" meitasuzņēmums.