Divas sestdienas oktobrī Ķekavas novada iedzīvotāji bez maksas varēs atbrīvoties no vairāku veidu atkritumiem

Rīga, 3.okt., LETA. Divas sestdienas, 12. un 19.oktobrī, Ķekavas novada iedzīvotāji bez maksas varēs atbrīvoties no neizjauktas elektrotehnikas, tekstila, lielgabarīta atkritumiem un stikla iepakojumiem, liecina uzņēmuma SIA "CleanR" mājas lapā publicētā informācija.

Lai piedalītos "Tīrmājas" akcijā, Ķekavas novada iedzīvotājiem no 4.- 17.oktobrim jāpiesakās, norādot savu adresi un aptuveno atkritumu daudzumu, ko plānots nodot. "CleanR", saņemot šo informāciju, izveidos speciālu maršrutu, lai apbraukātu katru no adresēm un savāktu norādītos atkritumus.

"CleanR" uzsver, ka nododamajam tekstilam ir jābūt labā stāvoklī, drēbēm un apaviem jābūt tīriem, sausiem, bez pelējuma pazīmēm, nesaplēstiem un derīgiem kādam citam. Ir pieļaujams tekstils arī ar kādu mazu traipu vai nelielu caurumu, ko var viegli izlabot. Tekstilam jābūt ievietotam slēgtos maisos.

Tāpat uzņēmumā norāda, ka kopā ar lielgabarīta atkritumiem nedrīkst nodot sadzīves atkritumus un bīstamus atkritumus, piemēram, spuldzes, nedrīkst nodot būvgružus, dažādus apdares un segumu materiālus, dēļus, caurules, kā arī nolietotas automobiļu daļas, piemēram, motoru.

Visi izvedamie nestandarta atkritumi daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem akcijas dienā līdz plkst.6 no rīta jānovieto blakus saviem atkritumu konteineriem. Savukārt, privātmāju iedzīvotājiem tie jāizliek vietā, kur tiek izstumti konteineri to tukšošanas dienā, norāda uzņēmumā.

"Tīrmājas" akcijas dienās Ķekavas novada iedzīvotāji bez maksas var nodot četras nolietotās vieglo automobiļu riepas, nogādājot tās uz šķiroto atkritumu savākšanas laukumu Baldonē, Rīgas ielā 27, 12.oktobrī no plkst.11 līdz 15, vai "Gurnicās", Ķekavas pagastā, 19.oktobrī no plkst.11 līdz 15.

Jau ziņots, ka AS "CleanR grupa" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 55,645 miljoni eiro, kas ir par 22,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 63,9% - līdz 7,384 miljoniem eiro.

"Clean R" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija ietilpst AS "Clean R grupa".

Kompānija "CleanR grupa" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 346 000 eiro. "CleanR grupas" kapitālā 94% pieder Guntara Kokoreviča SIA "TAK Capital", bet 6% akciju īpašnieks ir Harijs Krongorns. "CleanR grupa" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Kopumā "CleanR grupā" ietilpst 25 uzņēmumi, tostarp sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "CleanR", industriālo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "CleanR Verso", telpu uzkopšanas uzņēmums SIA "Vizii" un pilsētvides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Vizii Urban".