No "Clean R" nodalītas divas jaunas struktūrvienības

Rīga, 12.okt., LETA. No atkritumu apsaimniekotāja SIA "Clean R" nodalītas divas jaunas struktūrvienības - SIA "CleanR Industry" un SIA "CleanR NĪ", liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

"CleanR NĪ" pārņems uzturēšanas un pārraudzības darbības un visus līgumus, kas saistīti ar nekustamo īpašumu uzturēšanu un pārraudzību, tostarp tiesības un pienākumus, kas izriet no "Clean R" un trešo personu starpā noslēgtajiem līgumiem. Savukārt "CleanR Industry" pārņems ražotnes un ar tām saistīto ražošanas biznesus, kā arī to sniedzamos pakalpojumus. Tāpat uzņēmums pārņems tiesības un pienākumus, kas izriet no "Clean R" un trešo personu starpā noslēgtajiem līgumiem attiecībā uz ražošanas biznesu, liecina "Firmas.lv" publicētais reorganizācijas līgums.

Uzņēmumu reģistrā reorganizācija iegrāmatota 11.oktobrī.

Jau ziņots, ka "CleanR grupas" restrukturizācija tika sākta 2021.gadā, darbības virzienus nodalot atsevišķos uzņēmumos. Tostarp 2022.gadā tika reģistrēti uzņēmumi SIA "Vizii Urban", SIA "CleanR Trademark" un SIA "CleanR Verso".

"Clean R" pagājušajā gadā strādāja ar 42,728 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 7% un bija 4,492 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. "Clean R" ietilpst AS "CleanR grupa" koncernā.

"CleanR grupa" pagājušajā gadā strādāja ar 102,023 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 49,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 93,7% - līdz 10,243 miljoniem eiro.

Kompānija "CleanR grupa" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 346 000 eiro. "CleanR grupa" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".