"Kalve Coffee" mainījusi tiesisko komercdarbības formu no SIA uz AS

Rīga, 18.okt., LETA. Kafijas grauzdēšanas un tirdzniecības uzņēmums "Kalve Coffee", gatavojoties sākotnējam akciju publiskajam piedāvājumam (IPO), mainījis uzņēmējdarbības formu no sabiedrības ar ierobežotu atbildību (SIA) uz akciju sabiedrību (AS), aģentūru LETA informē uzņēmuma pārstāvji.

Tāpat palielināts kompānijas pamatkapitāls no 25 000 eiro līdz 100 000 eiro, kā arī ir izveidota padome. 

Par "Kalve Coffee" padomes priekšsēdētāju iecelts Rūdolfs Strēlis, par padomes priekšsēdētāja vietnieci iecelta Justīne Lība Elferte, bet padomes locekļa amatā iecelts Jānis Andersons, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt uzņēmuma valdes locekļa un arī finanšu direktora amatā iecelts Jānis Zēgners, informē uzņēmumā.

Izmaiņas pamatkapitālā Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas 9.oktobrī, savukārt izmaiņas komercdarbības formā, kā arī padomē un valdē - šogad 20.septembrī, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jau ziņots, ka "Kalve Coffee" šogad plāno īstenot IPO, piesaistot vismaz vienu miljonu eiro turpmākai darbības paplašināšanai. 

No IPO piesaistītos līdzekļus plānots izmantot, lai 2025.gadā atvērtu pirmās sešas "Kalve Coffee" kafejnīcas-veikalus Igaunijā un Lietuvā, savukārt 2026.gadā attīstītos ārpus Baltijas valstīm. Tāpat piesaistītie līdzekļi ļaus paaugstināt efektivitāti un paplašināt ražotnes procesus, kā arī iegādāties iekārtas, iepriekš informēja uzņēmuma pārstāvji.

Šobrīd uzņēmumam ir četras kafejnīcas-tirdzniecības vietas Rīgā, kā arī viena - Vācijā. Uzņēmums piedāvā kafijas aparātu nomu un apkopi, kafijas pupiņas un privāto preču zīmolu izveidi, kā arī nodrošina kafijas iegādi e-komercijas platformā.

"Kalve Coffee" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 1,492 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 40,3% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes un bija 100 404 eiro. Savukārt pagājušajā gadā uzņēmums strādāja ar 2,489 miljonu eiro apgrozījumu un guva 53 439 eiro peļņu.

"Kalve Coffee" reģistrēta 2017.gadā. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Gatis Zēmanis.