"Matīsa 8" par trīs miljoniem eiro iegādājusies kādreizējo dzērienu rūpnīcu "Veldze"

Rīga, 21.okt., LETA. Igaunijas un Latvijas uzņēmējiem piederošā SIA "Matīsa 8" par trim miljoniem eiro no SIA "Teks.lv" ir iegādājusies kādreizējo dzērienu rūpnīcu "Veldze" Matīsa ielā, Rīgā, aģentūru LETA informēja nekustamo īpašumu kompānijas "Latvia Sotheby’s International Realty" pārstāvji.

Īpašumu zemesgabals 9080 kvadrātmetru platībā un ēkas.

"Matīsa 8" valdes loceklis Andris Kovaļčuks informē, ka bijušās dzērienu rūpnīcas kvartāls transformēsies platformā "Radošā rūpnīca Veldze", kas, apvienojot uzņēmumus, pakalpojumu sniedzējus, kā arī radošās un kultūras industrijas pārstāvjus, ikdienā apmeklētājiem piedāvās atpūtu, iepirkšanos un kultūras pasākumus. 

Attīstības plāns paredz arī pakāpenisku kvartāla apzaļumošanu un teritorijas atvēršanu gājējiem starp Bruņinieku un Matīsa ielām, kā arī daļēju kvartāla renovāciju, saglabājot bijušās rūpnīcas teritorijas vēsturiskās vērtības, skaidro Kovaļčuks, norādot, ka līdzīgi kvartāli jau darbojas Igaunijā, piemēram, "Telliskivi" un "Põhjala" Tallinā, kā arī Tartu - "Aparaaditehas".

Igaunijas un Latvijas investorus par multifuncionālā īpašuma iegādi konsultēja zvērinātu advokātu birojs "Ellex Kļaviņš".

"Matīsa 8" reģistrēta 2024.gada aprīlī, un kompānijas pamatkapitāls ir 1 352 800 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas īpašnieki ir Igaunijas uzņēmums "Matisa 8" (90%) un Kovaļčukam piederošā SIA "KA" (10%). Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Pēdo Pihlaks.

"Teks.lv" 2023.gadā strādāja ar 1,606 miljonu eiro zaudējumiem. Kompānija reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. Kompānijas īpašnieces vienādās daļās ir Tatjana Rapoporta un Vācijas pilsone Eiženija Fedorovski.