7 padomi, kā piesaistīt B2B klientus

Firmas.lv
FMA 2.png

Vai meklē jaunus B2B klientus? Tad parūpējies par to, lai tavs uzņēmums būtu redzams tur, kur uzturas profesionāļu auditorija!

Jaunu klientu atrašana B2B jomā var būt sarežģītāka nekā B2C segmentā. Atšķirībā no B2C, B2B segmentā pirkšanas lēmuma pieņemšanā parasti iesaistās vairāk cilvēku, kā rezultātā B2B pārdošanas cikli ir ilgāki. Arī klientu piesaistes stratēģijas B2B jomā atšķiras un prasa krietni pārdomātāku pieeju – šeit nepietiek tikai ar uzņēmuma aktīvu darbošanos sociālajos tīklos, tam ir jābūt atrodamam un labi prezentētam arī nopietnākās platformās, kurās regulāri uzturas profesionālā auditorija. Spēcīgu atbalstu biznesa attīstībā var nodrošināt Firmas.lv – unikāla platforma, kas sniedz virkni vērtīgu iespēju kļūt pamanītam kā profesionāļu, tā B2C klientu vidū! Izmanto Firmas.lv mārketinga risinājumus (FMA) un parādi saviem topošajiem biznesa partneriem un klientiem, ka ar tavu uzņēmumu var droši sadarboties!

Kāpēc izvēlēties FMA un kādi reklāmas risinājumi tajā ietilpst? Lasi tālāk!

FMA – vērtīgs mārketinga kanāls

Firmas.lv ir viena no lielākajām juridisko un privātpersonu juridiskās informācijas datubāzēm Latvijā kopš 2006. gada. Katru dienu platformu izmanto ap 1600 profesionāļu, kuru vidū ir uzņēmēji, grāmatveži, juristi, analītiķi, žurnālisti, pārdevēji un citu nozaru eksperti, kā arī vairāki tūkstoši vienkāršu meklētāju, ik dienu veidojot vairāk nekā 32 tūkstošus lielu lapu skatījumu, bet mēnesī – vairāk nekā vienu miljonu lielu apmeklējumu. Līdz šim Firmas.lv platformai pievienojušies jau vairāk nekā 200 tūkstoši uzņēmumu, kas platformā izvietojuši savus biznesa profilus.

Firmas.lv ir populāra gan profesionāļu, gan vienkāršu lietotāju vidū, līdz ar to šī platforma ir spēcīgs kanāls mārketinga vajadzībām, lai vienlīdz efektīvi piesaistītu gan biznesa profesionāļus – potenciālos B2B partnerus –, gan klientus B2C jomā.

7 veidi, kā ar FMA piesaistīt B2B klientus

Biznesa profils

Biznesa profils ir viens no populārākajiem Firmas.lv mārketinga risinājumiem. Tas palīdz piesaistīt darījumam vai pirkumam jau gatavu auditoriju, proti, tādu, kura mērķtiecīgi meklē uzņēmuma piedāvātos produktus vai pakalpojumus. 

Biznesa profils Firmas.lv kalpo kā pilnvērtīga vizītkarte. Tajā apkopoti visi svarīgākie dati par uzņēmumu – ne tikai pamatinformācija (biznesa apraksts, adrese, e-pasts, tālrunis u. tml.), bet arī attēli, piemēram, ar uzņēmuma aktuālajiem piedāvājumiem, video, atslēgvārdi, logo, sociālo tīklu linki u. c. Turklāt Firmas.lv biznesa profili no citiem atšķiras ar to, ka tajos iekļauta arī plaša juridiskā informācija, kas svarīga uzņēmumiem, kuri meklē jaunus biznesa partnerus. 

Tāpat uzņēmuma profils Firmas.lv sniedz iespēju uzlabot atrodamību internetā, pateicoties Firmas.lv portāla augstajam reitingam Google

Taču viena no būtiskākajām priekšrocībām ir tā, ka Firmas.lv biznesa profili jau ir pielāgoti meklētājprogrammām jeb SEO optimizēti un ar jau esošu klientu plūsmu. Tas savukārt nozīmē, ka Firmas.lv biznesa profils kalpos kā efektīvs instruments, lai piesaistītu vēl vairāk apmeklētāju tava uzņēmuma mājaslapai, kur tie var kļūt par taviem klientiem.

Papildus Firmas.lv piedāvā iespēju izveidot un izvietot biznesa profilu un / vai baneri Firmas.lv Valsts pārvaldes reģistros – unikālā pašvaldību un valsts pārvaldes institūciju datubāzē, kur vienkopus atrodamas visas Latvijas amatpersonas, departamenti un to kontaktinformācija.

Svarīgi ņemt vērā, ka Firmas.lv pieejami gan bezmaksas, gan maksas profili, un tie savā starpā būtiski atšķiras. Vairāk par atšķirībām lasi ŠEIT.

Segmentēto datu atlase

Meklējot jaunus klientus un sadarbības partnerus vai veidojot potenciālo klientu sarakstu, ar ko sazināties, tev noderēs Firmas.lv tiešā mārketinga risinājums Segmentēto datu atlase, kas padara klientu meklējumus mazāk laikietilpīgus un rezultatīvākus. Segmentēto datu atlase ir efektīvs palīginstruments, kas nodrošina precīzus un aktuālus datus par uzņēmumiem – taviem iespējamiem biznesa partneriem un klientiem. Ar tā palīdzību varēsi ātri atlasīt pēc tevi interesējošiem kritērijiem adresātus, kam piezvanīt vai nosūtīt personalizētu e-pastu, lai pastāstītu par savu biznesa piedāvājumu. Tāpat Segmentēto datu risinājums ir veids, kā uzturēt kārtībā sava uzņēmuma datubāzi – iesniedzot Firmas.lv speciālistam tavā datubāzē esošo uzņēmumu reģistrācijas numurus, tiks pārbaudīti un pievienoti klāt visi aktuālie dati par šiem uzņēmumiem.

Reitinga produkti un biznesa profila izcēlumi

Efektīvākai potenciālo klientu/ sadarbības partneru uzmanības piesaistei noderēs Firmas.lv reitinga produkti un biznesa profila izcēlumi. Tā ir iespēja uzlabot tava uzņēmuma atrodamību un redzamību pēc tavai nozarei un darbības jomai atbilstošiem atslēgvārdiem.

Seko konkurentam 

Firmas.lv risinājums “Seko konkurentam” ir gudrs veids, kā izcelt sevi konkurentu vidū. Pakalpojuma ietvaros uzņēmuma informācija ar norādi “Firmas.lv IESAKA uzņēmumus, kuru darbība var būt līdzīga” tiek izvietota uzņēmuma pārstāvētās nozares konkurentu bezmaksas biznesa profilos.

Reklāmas baneri 

Profesionāli un vizuāli pievilcīgi reklāmas baneri ir vienmēr aktuāls reklāmas risinājums, jo tas ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā pastāstīt par uzņēmumu un ieinteresēt tā mērķauditoriju kompaktā, bet vizuāli piesaistošā formā, tādējādi veicinot zīmola vizuālo atpazīstamību.

Reklāmraksti

Firmas.lv portālā tiek piedāvāta iespēja izvietot arī reklāmrakstus, kas ļaus plašāk pastāstīt par savu uzņēmumu, to, ko tas piedāvā un kā var palīdzēt, labvēlīgi ietekmējot arī tava uzņēmuma atrodamību internetā un veicinot auditorijas uzticamību. Reklāmraksti būs redzami gan tava biznesa profila sadaļā “Vairāk par uzņēmumu”, gan arīdzan Firmas.lv pirmās lapas sadaļā “Firmas.lv klientu jaunumi”

Informācijas izvietošana Latvijas Biznesa Gada Pārskatā (LBGP)

Izmantojot FMA risinājumu, tavam uzņēmumam būs iespēja izvietot informāciju par sevi apjomīgākajā digitālajā Latvijas biznesa nozaru un uzņēmumu analītiskajā izdevumā, kas ik gadu tiek veidots, sadarbojoties ar Nacionālo ziņu aģentūru LETA. LBGP vienkopus apkopoti dati par vairāk nekā 20 000 uzņēmumu. Tāpat tajā atrodamas svarīgākās Latvijas biznesa industriju aktualitātes, ekspertu viedokļi, nozaru topi un analītiski raksti. Kāds ieguvums no LBGP būs tavam uzņēmumam? Tevi pamanīs tavas un citu nozaru profesionāļi, savukārt tu gūsi papildu zināšanas, kas var palīdzēt biznesa attīstībā, sadarbības partneru un klientu piesaistē.

Kam piemēroti FMA risinājumi?

Firmas.lv mārketinga risinājumi ir piemēroti ikvienam uzņēmumam, kurš vēlas:

  • ieinteresēt plašāku profesionālo auditoriju un atrast jaunus klientus, biznesa partnerus un investorus,
  • izcelt sevi konkurentu vidū,
  • parūpēties par labu un stabilu uzņēmuma reputāciju un panākt, lai tam uzticas arvien plašāka auditorija,
  • uzlabot atrodamību Google un citos meklētājos, kā arī pašā Firmas.lv portālā,
  • kļūt redzams valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēm,
  • efektīvāk pārvaldīt biznesa riskus,
  • uzlabot ikdienas darba produktivitāti,
  • ieviest kārtību uzņēmuma datubāzē, pateicoties precīziem un uzticamiem datiem no dažādiem oficiālajiem reģistriem (UR, CSDD, VID, Valsts zemes dienesta u. c.), ko nodrošina Firmas.lv.

Ne tikai mārketings…

Kad Firmas.lv mārketinga risinājumi jau būs devuši savus augļus un ar tavu uzņēmumu būs sazinājušies iespējamie B2B partneri, vai ja ar Firmas.lv palīdzību pats būsi atradis kādu uzņēmumu, kurš var kļūt par pievienoto vērtību tavam biznesam, ir svarīgi pārliecināties par iespējamās sadarbības drošumu un izvērtēt biznesa riskus. Firmas.lv vari noskaidrot visu svarīgāko informāciju par potenciālo sadarbības partneri.

Lai pieņemtu pārdomātus biznesa lēmumus un samazinātu biznesa riskus, vari izmantot Firmas.lv datu abonēšanas pakalpojumu (FID), kura ietvaros iegūsi detalizētus datus par jebkuru Latvijā reģistrētu uzņēmumu neierobežotā daudzumā. Pakalpojuma ietvaros iespējams aplūkot visdažādākos juridiskos un finanšu rādītājus, uzzināt, kas ir konkrētu uzņēmumu amatpersonas, patiesā labuma guvēji, kādas bijušas vēsturiskās izmaiņas, apgrūtinājumi, kāda ir uzņēmuma saistība ar citām kompānijām / amatpersonām un iegūt daudz citus noderīgus datus. FID ietver vairākus datu risinājumus, tādus kā uzņēmumu izziņas, uzņēmumu un amatpersonu monitorings, nozaru analīze, saistību analītika u. c. – vairāk par tiem uzzini ŠEIT un Firmas.lv portālā.

Izmanto Firmas.lv priekšrocības – pievienojies FMA, vienuviet iegūstot gan efektīvus reklāmas risinājumus B2B un B2C auditorijas piesaistei, gan rīkus potenciālo biznesa partneru un klientu izvērtēšanai un risku mazināšanai!