"Latvijas zaļā punkta" apgrozījums pērn audzis par 21,3%

Rīga, 3.jūn., LETA. SIA "Latvijas zaļais punkts" pagājušajā gadā strādāja ar 12,668 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 31,7% un bija 2,843 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Gada pārskata vadības ziņojumā pausts, ka apgrozījums palielinājies, ņemot vērā Eiropas Savienības un valsts prasības attiecībā uz atkritumu pārstrādes apjomu kāpināšanu un noglabājamo atkritumu apjoma samazināšanu, auto riepu pārstrādes normu palielināšanos un citiem aspektiem, kas cēla apsaimniekošanas cenas klientiem.

Vadība norāda, ka uzņēmuma apkopotie klientu dati par to tirgū novietoto iepakojumu un preču apjomu liecina, ka pērn samazinājušies iepakojuma un videi kaitīgu preču realizācijas apjomi, bet ir palielinājies elektropreču apjoms.

Šogad kompānija plāno koncentrēties uz smēreļļu savākšanu un pārstrādes apjomu kāpināšanu, kā arī elektronisko iekārtu atkritumu un bateriju savākšanas tīkla paplašināšanu. Plānots strādāt arī pie izsmēķu konteineru tīkla paplašināšanas un sabiedrības izglītošanas šajā jomā.

Tāpat vadība norāda, ka šogad uzmanība tiks vērsta uz lielo un vidējo klientu uzņēmumu efektīvāku apkalpošanu, teikts ziņojumā.

"Latvijas zaļais punkts" 2022.gadā strādāja ar 10,442 miljonu eiro apgrozījumu un 2,158 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,084 miljoni eiro. "Latvijas zaļā punkta" īpašnieks ir SIA "Eco Baltia vide", kas ietilpst AS "Eco Baltia" koncernā.