"Latvijas zaļais punkts" piešķīris 43 pašvaldībām 172 izsmēķiem paredzētas atkritumu urnas

Rīga, 5.jūn., LETA. SIA "Latvijas zaļais punkts" ar ražotāju atbildības sistēmas dalībnieku finansiālu atbalstu kampaņā "Izsmēķis - mīna ar laika degli" piešķīris 43 pašvaldībām 172 izsmēķiem paredzētas atkritumu urnas, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kā norāda "Latvijas zaļais punkts", Latvijā ik gadu tiek pārdoti divi miljardi tradicionālo cigarešu, no kurām pāri paliek aptuveni 400 tonnas indīgu izsmēķu gadā. Liela daļa no tiem nekad nenonāk atkritumu poligonā, bet gan tiek nomesti, kur pagadās, - uz ielas, parkos, mežos, pludmalēs, kas rada vides piesārņojumu, jo 98% izsmēķa sastāv no celulozes acetāta, kas dabā nesadalās.

Ar "Latvijā zaļā punkta" atbalstu patlaban no kopumā 172 izsmēķu urnām tuvākā laikā uzstādīs vai jau ir uzstādītas vairāk nekā 130. Pašvaldību uzdevums ir nodrošināt tvertņu izvietošanu un pēc tam arī apsaimniekošanu, tostarp atbilstoša tehniskā stāvokļa uzturēšanu, skaidro uzņēmumā.

"Latvijas zaļais punkts" pagājušajā gadā strādāja ar 12,668 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 31,7% un bija 2,843 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmums reģistrēts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,084 miljoni eiro. "Latvijas zaļā punkta" īpašnieks ir SIA "Eco Baltia vide", kas ietilpst AS "Eco Baltia" koncernā.