"Gemoss" noliktavas un biroju ēkas pamatos iemūrēs laika kapsulu

Rīga, 21.jūn., LETA. Bāru, restorānu un viesnīcu aprīkojuma tirgotāja, kā arī riekstu un žāvēto augļu importētāja SIA "Gemoss" teritorijā Mūkusalas ielā, Rīgā, šodien plkst.10 jaunas noliktavas un biroju ēkas pamatos tiks iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu un piemiņas lietām nākamajām paaudzēm, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Ēkas platība būs 6000 kvadrātmetri, un noliktava paredzēta procesu uzlabošanai un efektivizēšanai. Noliktavas galvenais uzdevums būs piegādes viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas sektora ("HoReCa") klientiem, savukārt esošā noliktava Ziepniekkalnā saglabās ražošanas ēkas un riekstu, žāvētu augļu noliktavas funkciju.

Pagājušā gada 23.martā ar SIA "Aimasa" noslēgts līgums par "Gemoss" noliktavas un biroju ēkas projektēšanu un būvniecību. Atbilstoši noslēgtajam līgumam, būvdarbus objektā paredzēts pabeigt līdz 2025.gada februārim. Tie tiek veikti atbilstoši apakšuzņēmēja arhitektu biroja SIA "Layout17" izstrādātajam būvprojektam. Būvuzraudzību nodrošina SIA "Firma L4".

"Gemoss" valdes locekle Ieva Treija norāda, ka, lai arī uzņēmums apsaimnieko daudzas ēkas, tās nekad nav būvētas no jauna, bet pārbūvētas uzņēmuma vajadzībām.

"Gemoss" 2022.gadā strādāja ar 38,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 15,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 59,6% - līdz 2,822 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv". Finanšu rādītāji par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

Kompānija reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir viens miljons eiro. "Gemoss" vienīgā īpašniece ir Treija.