Kārļa Ulmaņa gatves remontdarbu laikā Rīgā sola saglabāt divas no trim braukšanas joslām

Rīga, 17.jūl., LETA. Nākamnedēļ Rīgā sāks seguma atjaunošanas darbus Kārļa Ulmaņa gatvē, un plānots, ka autovadītājiem dienas laikā būs pieejamas divas braukšanas joslas katrā virzienā, bet naktīs, kad satiksmes intensitāte ir mazāka, braukt varēs pa vienu no trim joslām.

Kā šodien žurnālisti tika informēti preses konferencē, darbi notiks no krustojuma ar Lielirbes ielu līdz Rīgas robežai. Sākotnēji asfalta seguma virskārtas nomaiņa notiks ielai paralēlajā brauktuvē, bet pēc tam asfalta nomaiņa notiks pakāpeniski pa ielas joslām.

Kā skaidroja būvnieku pārstāvis, daudz darbu plānots paveikt naktīs, kad ir mazāka satiksmes intensitāte. Arī asfalta uzklāšana, lielākoties, plānota naktīs.

Rīgas dome šovasar nolēma par vairāk nekā 9 miljoniem eiro atjaunos ielas segumu Kārļa Ulmaņa gatvē. Ielas segumu plānots atjaunot Kārļa Ulmaņa gatvē no Gramzdas ielas līdz pilsētas robežai, posmā no Liepājas ielas līdz Jaunmoku ielai un posmā no Jaunmoku ielas līdz Gramzdas ielai un paralēlajās joslās abos virzienos.

Kopējās projekta izmaksas ir 9 060 000 eiro. No tām 7 701 000 eiro plānots aizņemties valsts kasē.

Konkursā par Kārļa Ulmaņa gatves seguma atjaunošanu posmā no Liepājas ielas līdz Jaunmoku ielai uzvarēja Ceļu būves uzņēmums SIA "Binders", kas darbus veiks par 974 632 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Seguma atjaunošanu Kārļa Ulmaņa gatves posmā no Jaunmoku ielas līdz Gramzdas ielai un paralēlajās joslās abos virzienos veiks SIA "Vianova" par 2,8 miljoniem eiro bez PVN.

Šī firmas veiks arī Kārļa Ulmaņa gatves seguma atjaunošanu posmā no Gramzdas ielas līdz pilsētas robežai par 2,6 miljoniem eiro bez PVN.

SIA "Binders" apgrozījums pērn bija 107,292 miljoni eiro, bet peļņa 7,592 miljoni eiro.

"Binders" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5,852 miljoni eiro.

"Binders" īpašnieki ir SIA "Nule 7" (40%), kuras patiesais labuma guvējs ir Armands Garkāns, SIA "Taino 1" (30%), kuras patiesais labuma guvējs ir Alvis Tanbergs, un SIA "Trustee" (30%), kuras patiesais labuma guvējs ir Normunds Luste.

Savukārt SIA "Vianova" reģistrēta 2011.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums vienādās daļās pieder Sandim Zvidriņam un Aivaram Bricītim.

2022.gadā SIA "Vianova" strādāja ar 18,43 miljonu eiro apgrozījumu un 700 000 eiro peļņu.