Kopīgu gājēju un veloceliņu Saldus-Brocēni par 808 957 eiro būvēs "CTB"

Rīga, 17.jūl., LETA. Kopīgu gājēju un veloceliņu Saldus-Brocēni par 808 957 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa būvēs uzņēmums "CTB", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Ir parakstīti līgumi par objekta "Kopīgā gājēju un veloceliņa Saldus-Brocēni (posmā no pašvaldības autoceļa Emburga-Seski līdz Ezera iela) izbūve" būvdarbiem, būvuzraudzību un autoruzraudzību.

Jau tuvākajā laikā tiks sākti būvdarbi veloceliņa Saldus-Brocēni izbūvei, kur tiks izbūvēts jauns gājēju celiņš gar valsts reģionālo autoceļu Kandava-Saldus, pašvaldības autoceļu un valsts galveno autoceļu Rīga-Liepāja. Celiņa kopējais garums būs 3325,53 metri, tā platums visā garumā paredzēts 2 metri.

Projektā paredzēts izbūvēt jaunu apgaismojuma līniju visā trases garumā, uzstādīt velo turētājus, soliņus, atkrituma urnas, ceļa zīmes un tiks veikti apzaļumošanas darbi.

Būvdarbus veiks SIA "CTB", būvuzraudzību nodrošinās SIA "Somniar" un un par autoruzraudzību gādās SIA "Hisner Solutions".

Būvuzņēmējam darbi jāpabeidz astoņu mēnešu laikā no būvdarbu sākšanas dienas, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu, neietverot objekta nodošanu ekspluatācijā.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, SIA "CTB" apgrozījums 2023.gadā bija 15,69 miljoni eiro, peļņa 1841 eiro. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 0,14 miljoni eiro.