"Gren" sāks siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes Jelgavā

Rīga, 10.jūl., LETA. Enerģētikas uzņēmums "Gren" no šodienas līdz 31.jūlijam Jelgavā veiks siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes vairākiem siltumtīklu posmiem, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Ēkās, kuras atrodas hidraulisko pārbaužu veikšanas rajonā, uz laiku nebūs pieejams karstais ūdens.

Pirmās hidrauliskās pārbaudes Jelgavā ir šodien paredzētas Dobeles šosejas-Kooperatīva ielas-4.līnijas un Vīgriežu-Kastaņu ielas rajonā.

Sīkāka informācija par plānotajām hidraulisko pārbaužu veikšanas vietām un ar to saistītajiem siltumenerģijas pārtraukumiem, tiks sniegta gan pārvaldniekiem, gan konkrēto māju iedzīvotājiem pirms katras plānotās hidrauliskās pārbaudes.

Uzņēmumā skaidro, ka siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes ir efektīvs veids, lai pārliecinātos par siltumtīklu hermētiskumu un drošību, un samazinātu iespējamos siltumtīklu bojājumus apkures sezonas laikā.

Tā kā hidrauliskās pārbaudes laikā siltumnesēja spiediens siltumtīklos ir paaugstināts, drošības nolūkos siltumenerģijas piegāde klientiem uz hidrauliskās pārbaudes veikšanas laiku tiek pārtraukta.

Lai iespējamo siltumtīklu bojājumu gadījumā, kuri varētu tikt konstatēti hidrauliskās pārbaudes laikā, apkārtējā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs un nenodarītu kaitējumu ne cilvēkiem, ne videi, pirms hidrauliskās pārbaudes siltumnesēju atdzesē līdz +45 grādiem. Tādēļ karstā ūdens temperatūra ēkās, kuras skars hidrauliskā pārbaude, pakāpeniski samazināsies jau iepriekšējās dienas vakarā.

Ja hidrauliskās pārbaudes laikā bojājumi siltumtīklos netiks konstatēti, siltumenerģijas piegāde ēkām var tikt atjaunota pirms informatīvajā paziņojumā norādītā laika. Gadījumā, ja kāds siltumtīklu posms hidraulisko pārbaudi neizturēs un būs nepieciešami remontdarbi, konkrēto ēku pārvaldnieki un iedzīvotāji tiks par to informēti papildu, un siltumenerģijas piegāde tiks atjaunota pēc bojājuma novēršanas.

Šovasar siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes "Gren" veiks vairākiem siltumtīklu posmiem, kuri pēdējo piecu gadu laikā nav pārbaudīti vai kuros apkures sezonas laikā konstatēti un novērsti kādi bojājumi. Kopējais šovasar pārbaudāmo siltumtīklu garums ir 12 kilometri, kas ir aptuveni 15% no Jelgavas centralizētās siltumapgādes sistēmas tīklu kopējā garuma - 80,1 kilometrs.

Jau vēstīts, ka "Gren Jelgava" apgrozījums 2023.gadā bija 15,271 miljons eiro un peļņa 748 631 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2001.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,223 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Gren Jelgava" pieder Nīderlandē reģistrētajai "Gren Holding Company".