Vēsturisko nama Vecpilsētas ielā par 2,27 miljoniem eiro atjaunos "Kuum"

Rīga, 12.jūl., LETA. Vēsturiskā noliktavas ēkas Vecpilsētas ielā 7, Vecrīgā atjaunošanas darbus, pielāgojot šo namu VSIA "Latvijas proves birojs" vajadzībām, veiks SIA "Kuum" par 2,27 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāvji.

Atbilstoši "Latvijas proves birojs" vajadzībām ēkā tiks izbūvētas gan apmeklētāju pieņemšanai atbilstošas telpas, gan telpas darbam, kā arī specifiski drošības risinājumi, ķīmiskās testēšanas laboratorijas un seifi, kas piemēroti dārgmetāla izstrādājumu pieņemšanai, uzglabāšanai un testēšanai.

Ēkas atjaunošanas projektu izstrādāja projektēšanas uzņēmums SIA "CMB", bet par būvdarbiem noslēgts līgums ar "Kuum". Būvdarbi ēkā jau sākti.

Namu plānots atjaunot gada laikā, ja pārbūves laikā nebūs neparedzēti apstākļi vai atklājumi, atzīmē VNĪ.

Ēkas arhitektoniski mākslinieciskajā izpētē secināts, ka tās ārējā veidolā ir saglabājamas vērtības, tādēļ ēkas atjaunošana un pārbūve notiks saskaņā ar Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes norādēm.

Ēka ar Ministru kabineta rīkojumu 2022.gadā tika nodota "Latvijas proves birojs" īpašumā ar nosacījumu, ka tā atgriezīsies valsts īpašumā gadījumā, ja uzņēmumam vajadzībām vairs nebūs nepieciešama.

Patlaban "Latvijas proves birojs" atrodas turpat netālu Vecrīgā, valstij piederošajā īpašumā Teātra ielā 9, kur arī plānoti atjaunošanas darbi, informē VNĪ.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Kuum" reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder Gatim Krūmiņam un Reinim Meisteram. 2023.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 4,575 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 115 748 eiro.

"Latvijas proves birojs" 2023.gadā strādāja ar 1,006 eiro apgrozījumu un guva 233 342 eiro peļņu. "Latvijas proves birojs" ir 100% valsts kapitālsabiedrība, kuras kapitāla daļu turētājs ir Finanšu ministrija.

VNĪ izveidota 1996.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.