Tūrisma uzņēmums "OsaBus" par vairāk nekā 900 000 eiro iegādājies četrus luksusa klases autobusus

Rīga, 30.maijs, LETA. Tūrisma uzņēmums "OsaBus" par 913 633 eiro iegādājies četrus luksusa klases autobusus, tūristu grupu pārvadājumiem Eiropā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Uzņēmums iegādājies divus luksusa klases autobusus "Setra S 517" ar 56 pasažieru sēdvietām un vienu gida sēdvietu, kā arī divus "Mercedes Sprinter" minibusus ar 19 pasažieru sēdvietām.

Uzņēmumā norāda, ka tuvāko divu līdz trīs gadu laikā autobusu un minibusu parku plānots paplašināt līdz 20-30 transporta vienībām.

"OsaBus" vadītājs Oskars Lūsis komentē, ka pamatā iegādātie autobusi pārvadās tūristu grupas no tādām Centrālās un Rietumeiropas valstīm kā Vācija, Francija, Spānija, Itālija, Beļģija un Nīderlande. 

Viņš arī atzīmē, ka "OsaBus" galvenokārt darbojas ārvalstīs - Eiropā, ASV un Āzijā, taču patlaban saredz iespēju un vajadzību pakalpojumus nodrošināt arī ceļotāju grupām no Latvijas.

Jauno transportlīdzekļu iegāde veikta, izmantojot "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" atbalsta programmu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka SIA "Osa Group" 2022.gadā strādāja ar 828 797 eiro apgrozījumu un 234 703 eiro peļņu. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

Uzņēmums reģistrēts 2013.gadā, un tā pamatkapitāls ir 9000 eiro. "Osa Group" vienīgais īpašnieks ir Lūsis.